YO5KAI

Paşii de urmat pentru înscriere

 1. Descărcaţi şi instalaţi softul TQSL de pe http://www.arrl.org/logbook-of-the-world
 2. Completaţi cererea pentru un certificat aferent indicativului (TQ5)
 3. Autentificaţi-vă locaţia: Trimiteţi o copie a autorizaţiei de radioamator şi a unui act de identitate la adresa: ARRL LOTW administrator 225 Main St. Newington, CT 06111. Nu trimiteţi prin e-mail, plicul trebuie timbrat şi trimis prin poştă cu ştampila locaţiei.
 4. Primirea certificatului (TQ6) se face printr-un e-mail care conţine numele de utilizator (indicativul) şi o parolă pentru logarea la LOTW. Aceste instrucţiuni vă explică cum să încărcaţi fişierul TQ6 şi mai important, cum să salvaţi certificatul.
 5. Crearea unei locaţii a staţiei. Locaţia staţiei conţine toate informaţiile geografice ale operării. Acestea includ zonele ITU şi CQ, QTH locatorul, ţara, judeţul, etc. Completaţi cu precizie informaţiile deoarece în acest fel staţia corespondentă va primi datele de confirmare ale QSO-ului cu dvs.
 6. Semnarea şi încărcarea logurilor pe internet. LOTW acceptă doar fişiere semnate digital. Aţi folosit deja astfel de fişiere în procesul de certificare – TQ5 şi TQ6. Când semnaţi digital un fişier ADIF sau Cabrillo faceţi de fapt un nou fişier TQ8. Informaţiile din acest nou fişier sunt foarte asemănătoare cu ce este pe un QSL tipărit. Indicativul dvs. şi entitatea DXCC sunt luate de pe certificat, informaţiile QSO din fişierul ADIF sau Cabrillo iar cele geografice din locaţia staţiei.
Operaţii secundare. Lucruri care pot fi făcute după ce primiţi certificatul iniţial.
 • Cererea unui certificat adiţional. Puteţi cere un certificat pentru un alt indicativ pe care îl aveţi sau l-aţi avut în trecut (ex portabil), dar nu pentru un indicativ de club.
  Indicativ nou
 • Păstrarea şi restaurarea datelor
 • Mutarea pe un alt computer
 • Verificarea updatărilor
 • Reînoirea certificatului. Certificatul este valabil 3 ani. Utilizatorii vor fi notificaţi din timp.
 • Determinarea datei de expirare.
 • Corectarea unui QSO.
 • Precizări pentru lucrul prin satelit.
 • Precizări pentru modurile digitale.
Utilizarea sistemului este gratuită. ARRL acceptă donaţii.
Mai multe informaţii şi asistenţă – YO5AXF şi YO5DSG.
Sursa: http://www.arrl.org/instructions